SOMMERFUGLEN ER LANDET



Torsdag den 16. juni blev Sommerfuglen i Sabro indviet. Der var dejligt vejr, musik, glade børn og voksne.


Den nye integrerede institution ligger på Rønnevangen i Sabro, centralt i det nye boligområde, som skyder op i det østlige område af byen. Den har en kapacitet på seks børnegrupper fordelt på tre børnehavegrupper á 20 børn og tre vuggestuegrupper á 12 børn.


Projektet tager udgangspunkt i funktionalitet, fleksibilitet, rumlighed og oplevelse.

Institutionen er opbygget således, at krop og bevægelse, natur og motorik kan foregå hele tiden og overalt – både inde i huset og ude på legepladsen. Husets udformning og de fine udearealer, opfordrer til leg og bevægelse, og medvirker således til at børnene udvikler de kompetencer som er nødvendige for at kunne håndtere og fungere i hverdagen og selve livet.


Alle børnegrupperne placeres parvis to og to, med fælles garderobe omkring fælles puslerum/børnetoiletter og i samme område i institutionen.


Der er fokus på miljømæssige bæredygtige løsninger. Træ er anvendt i stor udstrækning – FSC eller PEFC godkendt, og brugen af maling og pvc er minimeret. Bortledning af regnvand er minimeret med grønt tag og græsarmering på p-pladsen.


Projektet er udviklet i samarbejde med RUM (Totalrådgiver), Wainø & Frandsen Landskab, AFRY (ingeniør), Aarhus Kommune og /Gjørtz/Andersen/Arkitekter