ORKESTER EFTERSKOLEN - NYE FACILITETER





OrkesterEfterskolen er en enestående institution i det danske musikliv og Danmarks eneste efterskole, som udelukkende fokuserer på klassisk musik og folkemusik.


Skolen er blevet udvidet med elevantallet 56 til 72 elever og samtidigt er skolen blevet udbygget og forbedret med en ny stor samlings- og øvesal, øveceller, klasseværelser og et nyt administrationsområde.


Projektet er et nyt hus i træ, som er ligger fritliggende i landskabet ligesom skolens andre eksisterende bygninger. Det nye hus indeholder er en ny stor samlings- og øvesal med udsigt til OrkesterEfterskolens naturskønne omgivelser, og et rummeligt gangforløb der indeholder øveceller og opholdsnicher til uformelle møder, hvor det daglige liv kan udfoldes.


I det nye hus søges det at føre musikkens sprog og udtryk ind i arkitekturen, for at fremhæve og tydeliggøre skolens identitet og særkende, og have musikken som omdrejningspunkt. Bygningen har derfor en ny spændende form og planløsning med udgangspunkt i musikkens organiske sprog.


Projektet bygger på en indbudt skitseprojekt konkurrence, hvor Line Tanderup Nielsen forslag blev udpeget af dommerkomitéen som det projekt der skulle viderebearbejdes. Efter konkurrencen er Line blevet ansat hos /Gjørtz/Andersen/Arkitekter og har her arbejdet videre med konkurrenceforslaget og udvidelsen af OrkesterEfterskolen.