NYT BØRNEHUS I ÅRSLEV

Vi er i fuld gang med at opføre nyt børnehus i Årslev.

Vi er gået i jorden, har sikret os genbrugstegl fra et nedrevet hus i landsbyen, vi bygger orangeri af vinduerne fra den tidligere bygning på grunden – og vi forventer at få DGNB guld!

Det arkitektoniske udtryk til det nye børnehus i Årslev tager inspiration fra nærområdets industrielle kvalitet med asymmetrisk saddeltag uden udhæng. Hele bygningen beklædes med træ, der er dejligt for børn at røre ved og som patinerer smukt gråligt over tid.

Huset er opdelt i to fløje med en børnehavedel og en vuggestuedel – der bindes sammen af en fælles del med fælles rum og motorik lokale. Bygningskroppene favner det gamle kastanjetræ, der står i husets fællesgård.


Fokus for udeområderne til børnehuset har været at give mulighed for fri leg og direkte kontakt med natur, der både er varierende og spænende. Et landskab, der indbyder til at gå på opdagelse og at turde udforske den store grund.

Legepladsen opdeles i zoner, med en vuggestuedel, en børnehavedel og en fællesdel som binder det hele sammen. Dermed kan hvert enkelt område give udfordringer og legemuligheder som passer til aldersgruppen.

Børnehuset i Årslev har faciliteter til 50 børnehavebørn, 12 i vuggestue, 12 gæstedagplejebørn og 25 dagplejebørn i legestuen.

Projektet er udviklet i et tæt samarbejde mellem Faaborg-Midtfyn kommune, landskabsarkitekt Pirkko Aarnio-Faaborg, Hundsbæk & Henriksen Rådgivende Ingeniører, BygherrePartner og /Gjørtz/Andersen/Arkitekter.


Vi glæder os til at byde Årslevs børn og forældre velkommen.