top of page

FORTEHUSENE - LISBJERGProjektet indeholder 82 generationsboliger i townhouses og som tæt lav boligbebyggelse. Området præges af stor variation og en bymæssig karakter med fine opholdsarealer og kantzoner i den nye bydel Lisbjerg.


Der er tale om henholdsvis familieboliger og mindre boliger som egner sig til unge eller gamle. Boligerne udføres i et mix således at hele bebyggelsen vil blive præget af godt naboskab med mennesker i alle aldre i tæt sameksistens.


Fortehusene i Lisbjerg er en boligbebyggelse som opfylder alle drømmene om at bo tæt på skole og letbane i en bymæssig kontekst, hvor der samtidig er lys, luft og storslået udsigt.

Fortehusene er en del af den kommende naturbydel med en unik beliggenhed i fantastisk natur med byen kun et par letbanestop væk.


Udgangspunktet for bebyggelsen er, at der er tale om et bydelsprojekt, som svarer til de eksi-sterende rare beboelseskvarterer i Aarhus, Øgadekvarteret, Trøjborg og Frederiksbjerg

I fællesområder plantes der fyrretræer, men der vil også være bærbuske og lignende, så der kan sankes lokalt samt mulighed for drivhuse og fælles nyttehaver.


Der etableres ladestandere til elbiler og nem parkering af el-cykler. Bebyggelsen ligger desuden tæt på letbanestop, så offentlig trafik kan være beboernes primære valg.

Fortehusenes arkitektur forener byens kantbebyggelse med landets mere spredte bebyggelser.


Kanten omkranser og beskytter den indre lund med fri natur. Kanten består ikke som normalt i byen af høje etageboliger, men har mindre huse i menneskelig skala, der tager karakteren fra landsbyen op.

Comments


bottom of page