top of page

FGU SKOLEN HOLSTEBRO

FGU Skolen HLSS opfører i 2024 et håndværkerhus med ny teknologiske værksteder. Huset åbner sig ud imod ankomsten og de grønne områder og inviterer de unge indenfor.

Bygningen med værksteder har store værkstedsområder som er både ude og inde, og som hænger sammen med store porte og glaspartier imellem. De udendørs områder er overdækkede. Der er således mulighed for, at udføre værkstedsaktiviteter som kan foregå både ude og inde, og det lægger derfor op til, at man kan arbejde mere frit og eksperimenterende.

Som arkitekter ønsker vi at anerkende projektet for bæredygtighed såvel økonomisk som socialt. Huset opfylder et behov hos målgruppen for at få et hus, der er indrettet på de unges præmisser og som favner de læringsbehov, de næste generationer har. Huset motiverer til eksperimenter, til læring og til samvær. Derfor er vi i Gjørtz Andersen Arkitekter glade for, at bestyrelsen valgte det projekt, vi har frembragt. Vi ser frem til at se husets funktionalitet i virkeligheden. Vi tror, at dette byggeri bliver en inspiration for andre skoler, der skal etablere værksteder.

Commenti


bottom of page