ORKESTER EFTERSKOLEN

/Gjørtz/Andersen/Arkitekter er valgt som totalrådgivere på projektet om en udbygning af OrkesterEfterskolen i Holstebro.

OrkesterEfterskolen er en enestående institution i det danske musikliv og Danmarks eneste efterskole, som udelukkende fokuserer på klassisk musik og folkemusik.

Skolen ønsker at udvide elevantallet fra 56 til 72 elever og samtidig udbygge og forbedre skolen med en ny stor samlings- og øvesal, øveceller, klasseværelser og et nyt administrationsområde.

OrkesterEfterskolen har indbudt tre unge arkitekter til at deltage i en skitsekonkurrence ved udbygning af efterskolen for at give sit bidrag til talentudvikling i Holstebro Kommune. Dommerkomitéen har udpeget Line Tanderup Nielsens forslag, som det der skal arbejdes videre med.

I Line Tanderup Nielsens konkurrenceforslag er tegnet et nyt hus i træ, som er fritliggende i landskabet ligesom skolens eksisterende bygninger. I det nye hus er en ny stor samlings- og øvesal med udsigt til OrkesterEfterskolens naturskønne omgivelser, og et rummeligt gangforløb indeholder øveceller og opholdsnicher til uformelle møder.

I det nye hus søges det at føre musikkens sprog og udtryk med ind i arkitekturen for at fremhæve og tydeliggøre skolens identitet og særkende, hvor omdrejningspunktet er musikken. Bygningen får derfor en ny spændende form og planløsning med udgangspunkt i musikkens organiske sprog.

Efter konkurrencen er Line blevet ansat hos /Gjørtz/Andersen/Arkitekter og arbejder videre med konkurrenceforslaget og udvidelsen af OrkesterEfterskolen.