top of page

NATURRUM THYBORØN

Thyborøns sydvestligste hjørne er et sted fyldt med modsætninger. Her mødes det barske Vesterhav, de vindomsuste klitter og de mildere strandenge med menneskets forsøg på at tæmme naturen. Digerne definerer her en skarp grænse mellem menneske og natur, mens havet forsøges tæmmet af høfder og strandfodring.

I dette kontrastfyldte knudepunkt er opført et Naturrum, hvor en bunker og andre faciliteter bindes sammen til en arkitektonisk helhed, der åbner op for det omkringliggende natur- og kulturlandskab. Det samlede Naturrum understøtter og udvikles i samarbejde med de lokale friluftsgrupper, og giver samtidig turister og lokale, samt skoler og institutioner mulighed for at opleve området, ved at udbygge stisystemer og etablere oplevelsesplatforme.


Projektet omfatter et stiforløb med miniaturehuse i cortenstål, legestativer, betonplader med mønstre og infokube med ‘splinter’ i insitustøbt beton. Derudover er lavet installationer i bunkers, en udsigtsplatform med udsigt over vesterhavet samt opdatering af rasteplads med nye bænke og overdækning.


Naturrummet og det nærtliggende Kystcentret supplerer hinanden gensidigt og løfter tilsammen naturformidlingen i området

omkring Thyborøn.

Comments


bottom of page