top of page

LYNGS IDRÆTSEFTERSKOLE

/Gjørtz/Andersen/Arkitekter har tegnet skitseforslag til ny science-bygning og nyt ankomstområde til Lyngs Idrætsefterskole.


Den nye science-bygning er noget af det første man vil se ved ankomst til skolen. Med den ikoniske form, skal bygningen være et vartegn og særkende for skolen. Science-bygningen adskiller sig fra de eksisterende klassiske­ røde murstensbygninger i både form og i materialevalg, for at tydeliggøre et nyt lag i skolens historie. Huset forholder sig ligeledes til den eksisterende bygningsmasse, ved at formen på bygningens skrå side har samme hældning på tagfladen som skolens saddeltagsbygninger.





Husets facade er i træ med en skrå side bestående af solceller mod syd som sikrer optimal udnyttelse af solens stråler.


Fysiklokalet på stueplan og mediateket på 1. salen har store vinduespartier med udsigt til efterskolens grønne arealer, hvor tanken er at man skal føle sig tæt på uderummet.

Foruden den nye science-bygning bliver skolens ankomstområde renoveret og opdateret. Der skabes en stærkere markering af indgangen med en brugbar amfiopbygning med siddepladser og trappeforløb. Det eksisterende store træ integreres i opbygningen med en plantekumme.


Der åbnes op mellem foyer og opholdsrum ved nedrivning af eksisterende vægge. Vinduerne mod amfiopbygningen kommer til at følge amfiopbygningen og skaber et interessant rum med et flot lysindfald.


Det har været særligt vigtig at skabe et fleksibelt naturfagligt læringsrum med en betydeligt bæredygtigt aftryk. Dette afspejles ved at den udvendige sydlige side af er skabt af solceller, der bidrager til at skolens grønne omstilling og til en reduktion af eksternt energiforbrug.

댓글


bottom of page