KONKURRENCE-FORSLAG TIL HJØRRING KULTURSKOLE

Forslaget til Hjørring Kulturskole blev udarbejdet i samarbejde med Rambøll og FOZ Arkitekter.


Vores idé byggede på at skabe et nyt sted til musik og kultur mellem den historiske banegård og det moderne Vendsyssel Teater.


Et hus som optager de historiske spor i en nutidig fortolkning.

Huset er en naturlig afslutning af karreen, bestående af tre længer,

som omkranser det centrale hjerterum og gårdrummet.

Huset gennemskæres af den dynamiske forbindelse mellem

Teateret og banegården. Det er byens naturlige strøg eller

bevægelse, som føres direkte ind gennem huset. Strøget og

hjerterummet er en direkte forlængelse af byens udvendige

strøg, pladser og torve, og er derfor belagt og apteret ligesom

Teaterpladsen.


Det store ovenlys i hjerterummet fremhæver husets vigtigste

samlende rum. Lyset samler og artikulerer stedet i huset med

den store åbne rumlighed.


Husets hjerte er torvet, som åbner sig mod himlen og den udvendige

gård. Fra torvet er der forbindelse til alle funktioner

i huset.